Haber

İspanya’da hükümetin hayvan hakları yasa tasarısı tartışma yarattı

İspanya’da sol koalisyon hükümeti tarafından hazırlanan ve parlamentodan geçerek senatoya gönderilen hayvan hakları yasa tasarısında, öldüren kişiye 50 bin avroya kadar para cezası ve 18 aya kadar hapis cezası öngörülüyor. Bir fare.

Sosyal Haklar ve 2023 Gündemi Bakanlığı öncülüğünde hazırlanan ve 9 Şubat’ta mecliste kabul edilmesinin ardından Senato’ya sevk edilen taslak, ülkede tartışmalara yol açtı.

Hayvanlara yönelik zalimane muameleye son vermeyi amaçlayan yeni yasanın içeriğinde, mevcut cezalar artırılarak olayın ciddiyetine göre 500 ila 200 bin avro para cezası ve 3 ila 24 ay hapis cezası öngörülüyor.

Tespit edilen veya hata yapılan ve yaralanmaya neden olmayan bir hayvana kötü muamelede bulunulması halinde para cezası veya 30 gün zorunlu sosyal hizmet cezası verilir.

Yasa ayrıca fare, sıçan ve güvercin gibi şehirlerde yoğun olarak görülebilen hayvanları da kapsıyor.

İspanyol medyası, tasarının mevcut haliyle yasalaşması halinde evinde veya sokakta fare öldüren bir kişinin 50 bin avroya kadar para cezası ve 18 aya kadar hapis cezası alabileceğine dikkat çekti.

Tasarı, sahiplenilemeyen ve barınaklarda barındırılamayan köpek ve kedilerin öldürülmesini zorlaştırırken, evcil hayvanların kısırlaştırılması, kedi ve köpeklerin ticari satışının yasaklanması, hayvanların kimlik tespitine yönelik tedbirlerin artırılması gibi unsurları da içeriyor.

Muhalefetteki sağ siyasi partiler, koalisyon hükümetindeki Sosyalist Personel Partisi ve Unidas Podemos’un oylarıyla mecliste onaylanarak senatoya gönderilen yasa tasarısına, Katalan ve Bask’ta hükümete destek veren ayrılıkçı partilerin karşı çıkıyor. dıştan.

Tasarının yasalaşabilmesi için Senato’dan sonra bir kez daha Meclis’te onaylanması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu