Haber

Nevşehir dere iyileştirme projesi

Mehmet UZEL (NEVŞEHİR İGFA)
DSİ’nin ortasında Nevşehir Belediyesi ile imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilecek olan proje kapsamındaki ilk çalışma Bekdik Mahallesi’nde başladı.

Nevşehir Belediyesi, kentin modern ve güçlü bir altyapıya kavuşması için yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor. Bir yandan şehrin mevcut içme suyu altyapısını yenileyen Nevşehir Belediyesi, özellikle şiddetli yağışlarda oluşabilecek sel risklerini ortadan kaldırmak için de değerli yatırımlar yapıyor.

Bu kapsamda son iki yılda birçok mahalleye yaklaşık 12 bin metre yağmur suyu hattı döşeyen Nevşehir Belediyesi, sağanak yağışlarda dere yataklarının neden olduğu taşkın riskini ortadan kaldırmak için de değerli bir adım attı. Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran’ın girişimleriyle Nevşehir Belediyesi ile DSİ arasında imzalanan protokol çerçevesinde Bekdik Mahallesi, Cevher Dudayev Mahallesi, 15 Temmuz Mahallesi ve Güzelyurt Mahallesi’nde dere yatağı iyileştirme projesi yapılacak. . İlk olarak Bekdik Mahallesi’nde başlatılan çalışmalarla sel risklerine karşı mahallelerde kalıcı çözüm üretilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu